torsdag 12 mars 2015

Micaela - Citat 3

"Pedofiler är ju också människor, även om de föredrar småbarn. Men det dyker ju upp en del bilder som är obehagliga. Det är svårt att hålla huvudet kallt." s. 70

Detta citat kommer ifrån kapitel 15 sida 70, och är taget ur en konversation mellan polismannen Skarre och inspektör Sejer. Jag anser att Polisman Skarre, som uttrycker ovanstående, menar att man som polis inte får lov att döma någon innan man har starka bevis mot dem, och påpekar även att vi alla är människor. Skarre menar också att man kan inte alltid välja vad man känner och vad man suktar efter och detta visar han förståelse för, även om han tycker att tanken är väldigt obehaglig.

När Skarre säger "det är svårt att hålla huvudet kallt" tror jag att han menar att det kan vara jobbigt att  försöka sätta sig in i pedofilens situation och förstå. Han upplever obehag när han tänker på vad som kan ha hänt med Jonas, men försöker samtidigt ha huvudet kallt.

Jag personligen anser att pedofilen ska få hjälp med sina känslor och självklart avtjäna sitt straff.
Jag tror även att författaren vill att vi som läsare ska försöka förstå att alla människor inte kan styra över vad de känner och vad de tycker, och att vi som läsare ska tänka efter hur vi själva hade känt om liknande saker hade hänt runt omkring oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.