måndag 30 mars 2015

Citat 2 - Hannes

"Domarna kom enhälligt fram till att hon skulle mista huvudet, och huvudet skulle sättas upp på en stång till skräck och varnagel. Den sattes upp på holmen och där stod den i femtio år. Men det tog bara fjorton dagar innan måsarna hade hackat sönder hennes huvud" - Sida 159

Det berättas i en diskussion mellan Sejer och Skarre om vem en ö är uppkallad efter och då visste Sejer varför och berättade en skräck historia för Skarre.

Detta är ett skräckfyllt citat som verkligen påminner om att Sverige har förändrats väldigt mycket under de senaste 150 åren. Det är verkligen en magstark historia som får en att verkligen uppskatta att man är född i det moderna Sverige, där aborter är fullt lagliga osv. Det finns ju självklart en väldigt stor chans att det är en ren skröna och att allt är påhittat. Men som det flesta människor så brukar man tro på det man läser. Detta citat är ett citat som verkligen får mig att tänka på om hur det hade kunnat vara eller vad som någon gång har hänt, en sorts skräckfylld tjusning i att läsa om hur det var förr i tiden. Men detta citat är verkligen bara sorgligt och obehagligt och på ett sätt dras man till andras dödsfall. Man tycker det är intressant för att det är just de saker som har format landet och tyvärr är det så att folk dras till mord, avrättningar och blod. Och det som får en att reagera extra är att det har hänt i närområdet, och att det finns en historia om det man får helt enkelt veta varför saker är uppkallade efter vad det är. Dessutom är det i människans natur är att vara nyfiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.