måndag 23 mars 2015

Citat 4 - Isa

"-Han har knappast bett om vård, sa Sejer, det är kanske också ett ansvar som han själv har. Det finns många människor med eländig barndom, det legaliserar inte att de förgriper sig på andra. Kanske borde de tvärt om veta bättre. Eller hur?" s. 94

Sejer och Skarre har precis satt sig ner med var sin öl, de diskuterar om sex. De har olika åsikter om att förgripa sig på någon annan. Jag uppfattar det som att Skarre skyller på att det är olika händelser i ens liv som gör så att man förgriper sig på någon annan, att man gör det för att lösa ett problem. Medan Sejer tycker att alla har problem, men att man alltid kan lösa dem.

När det kommer till citatet håller jag med Sejer. Vi alla har gått igenom något jobbigt i barndomen men det ger inte personen rätt att förgripa sig på någon annan. Om personen själv har blivit våldtagen ger det inte personen rätt till att våldta någon annan. De borde tvärt om förstå hur det känns när man själv har blivit utsatt och därför inte vela utsätta någon annan för något sådant hemskt. Om personen dessutom mår dåligt över händelsen och känner att han själv kan vara ett offer för andra så borde han själv ta initiativet till att ta hjälp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.