onsdag 18 mars 2015

Citat 2 - Klara

"Jonas August blir en kändis. Det har varit mycket utländsk press, och i norsk kriminalhistoria blir han enastående. De tar ju alltid flickor. Du vet, fruar och flickvänner. Eller före detta flickvänner. " s.83

De citerade området är taget från Reinhardt i en dialog med Krisitne. Hon hade precis ställt frågan om den misstänkte äter barnen när Reinhardt förklarade att var en liknelse. Reinhardt framhäver väldigt tydligt att det har hänt förut, som i all fall han har läst eller sätt men då har det handlat om flickor/kvinnor som blivit kidnappade eller värre saker.

I detta fallet tycker jag att Reinhardt har rätt att det oftare händer flickor som i detta fallet blivit hittade som tycks ha blivit kidnappade, våldtagna och utnyttjade. Där av tror jag Reinhardt har rätt om att Jonas August kommer bli stor i detta sammanhanget för i detta fallet har det hänt en kille och att fallet varit väldigt grovt. Men något jag reagerade på var att det bara stod att det var för att han var en kille, sådana saker händer båda könen men det uppmärksammas oftare när det hänt en kvinna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.