tisdag 10 mars 2015

Kevin citat 2

"Kristine tänkte efter. Hon hade sett mannen tydligt, hon hade sett honom i ögonen och ett utkast av ansiktet hade bränt sig fast på näthinnan. Hon hade lett hastigt av ren automatisk artighet, ett leende som han inte besvarade. Han hade sett på henne med förfäran och han verkade lika misstänkt som om de hade tagit honom på bar gärning i något olagligt."  s.21

I detta stycket så kommer Kristine (en av paret som hitta kroppen) ihåg en man som dom mötte vid en bom, innan de hittade den döda pojken. Jag valde detta citatet för det verkar ha en stor koppling till hella historian. Jag tror att det kommer försöka hitta mannen som paret såg i skogen. Författaren har skrivit detta citatet med väldigt dramatisk inlevelse ("...bränt sig fast på näthinnan.") och försöker få läsaren att verkligen leva sig in i boken. Mannen verkar vara lite skum för när Kristine ger mannen ett leende så svarar inte han på det och istället går där ifrån med en förfärad blick. Men jag tror inte han är mördaren för i de flesta kriminal böcker/filmer är den första misstänkta aldrig mördaren. t.ex. Wallander och Beck.


1 kommentar:

  1. Bra skrivet! Håller med om att författaren har skrivit citatet med väldigt dramatisk inlevelse, som exemplet du skrev. Bra att du skriver dina egna tankar om vad som kommer att hända, då får man flera inblickar i boken.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.