tisdag 10 mars 2015

Citat 2 - Cajsa

"Överallt talades det om Jonas August Lowe" s. 42


Citatet är den första meningen ur kapitel 8 på sida 42 ur boken Den som älskar något annat. Alla visste vad som hänt och vart man än gick pratades det om pojken och precis som alltid började rykten om vem våldtäktsmannen var sprida sig i hela byn. Ingen gick säkert.

Människor börjar spekulera och bli som små detektiver när händelser som denna dyker upp. Alla vill veta och många tros veta mer än vad som egentligen stämmer.  Så har det alltid varit och så kommer det troligtvis alltid att vara. Människan är nyfiken och när något nytt dyker upp sker en liten spänning. Det är ovissheten som säljer mest speciellt i en liten by som i boken. Det är ett guldögonblick för media eftersom alla vill veta och bekräfta sina teorier trotts att man egentligen inte vill veta sanningen som i detta fallet är väldigt hemskt.

Reinhardt är en karaktär i boken som tros veta mer är vad han egentligen vet. Han i princip skryter om att han hittade pojken i skogen. Våldtäktsmannen däremot ser precis som alla andra vad som syns i media. Det får honom troligtvis att må väldigt obehagligt. Speciellt när han känner att poliserna är honom på spåren. Att synas var ett misstag och kvinnan kommer ihåg honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.