måndag 16 mars 2015

Citat 4 - Cajsa

"Han rör sig bara när han är tvungen och han sitter inne mycket. Framför datorn, medan han tuggar på något" s. 104

Det här citat utspelar sig på sida 104 i kapitel 21. Edwin Åsalid har nyss försvunnit och mamman försöker förklara vad som hänt eller egentligen vad hon tror hade kunnat hända. Pojken är lika gammal som Jonas August men väger hela 90 kg och är sockerberoende.  Mamman påstår att sonen ofta sitter inne och inte rör på sig så när han väl gick ut för att träffa kompisar så kunde hon inte stoppa honom.

Jag reagerade när jag läste detta citatet eftersom jag vet att många barn sitter inte och spelar dator hela dagarna. Självklart är det inte så konstigt om de inte har någon bra kondition eftersom de inte rör på sig på samma sätt som för 10 år sedan till exempel. Visst både datorer och tv var tillgängligt men de var inte lika utvecklade som nu. Man var tvungen att leka med kompisar för att ha kul och när man var ute och lekte fick man konditionen automatisk.

Det verkar väldigt svårt för Edwin att börja röra på sig enligt hans lärare eftersom han redan är väldigt överviktig. Även om han är ett barn vet han att han är tjock. Han behöver bara gå till skolan för att höra det han redan sett i spegeln några timmar tidigare. Att som barn ta initiativet att börja träna är väldigt svårt speciellt eftersom han vet att man kommer skämma ut sig i början då han inte kommer vara lika duktig som de andra barnen, men även eftersom han inte verkar få något stöd hemifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.