måndag 9 mars 2015

Citat 1 - Micaela

"Ett barn skulle ha gett liv till vårt förhållande, det skulle ha samlat ihop oss och gjort oss till goda människor." s. 12

Detta är ett citat från sida 12 ur boken Den som älskar något annat.  Detta kapitel (kapitel 2) handlar om makarna Kristine och Reinhardt Ris som är ute och går deras alltid lika lugna söndagspromenad. Man märker tydligt genom Fruns berättande att deras äktenskap inte är lika bra som det en gång varit. Som citatet antyder vill Kristine ha barn, vilket hennes man inte tycker att de har tid till. Kristine är väldigt ledsen för detta, eftersom hon anser att hon snart är för gammal och för att hon tror att ett barn skulle kunna rädda deras äktenskap.

Jag tycker väldigt synd om Kristine, eftersom hennes man inte vill ha barn. Som jag upplever det känns det ibland också som att hon är lite rädd för sin man och inte riktigt vågar stå upp för sig själv. Reinhardt verkar vara en bestämd man som är van vid att få som han vill, och Kristine har på något sätt tappat bort sig själv lite i det och tycker att det är enklare att göra som maken säger. 

Kristine är utan barn, vilket gör henne väldigt olycklig. Hon tvivlar mycket på hennes liv tillsammans med Reinhardt, men det känns inte som hon vill lämna honom. Jag tror att Reinhardt har fått henne till att tro att hon inte klarar sig själv, att hon inte klarar sig utan honom, vilket jag tycker är hemskt. Kristine säger själv i boken att hon behöver hans trygghet och att hon inte vill svika honom för att han alltid varit, och kommer alltid att vara trogen mot henne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.