torsdag 9 april 2015

Jämförelse- Kevin (Färdig)

En sak som böckerna Möss och människor och Fähner har gemensamt är att någon i böckerna har varit "snäll" med det menar jag att dom har varit som en helt normal person men sen har de varit med om något så de har blivit helt knäckta och begått ett brott och mördat någon. I Möss och människor mördar George Lennie för han har dödat en flicka och i Fähner så dödar Fähner sin fru med en yxa för hon blev elak mot Fähner. Om man jämför med Den som älskar något annat så handlar den om en pedofil som har mördat en liten pojke. Det är mer ett planerat brott och han har inte bar blivit knäckt och mördat någon. 

Brotten i de tre böckerna är inte så lika förutom Fähner och Möss och människor, de handlar om att mördaren står offret nära men i Den som älskar något annat så står inte offret mördaren nära.


En skillnad mellan hur de tre böckerna är skrivna är att i Den som älskar något annat är den skriven från polisernas perspektiv, en av dom försvunna pojkarnas mammas perspektiv och pedofilens perspektiv men Fähner och Möss och människor är skrivna från tredje persons perspektiv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.